Manualer og opstillingstegninger

fredag den 3. februar 2012


Ida, Julie, Louise og Linda 2.c Horsens Statsskole

Biologisk forsøg:


Forstørrelse af spegepølse

Vi ville forsøge at komme helt tæt på en spegepølse og se fedtindholdet i forhold til ”kødindholdet”. På dette billede ses der, at fedtklumpen er 1,209 mm i bredden og 1,547 i højden. Vi har også lavet en måling af kødet imellem to fedt klumper, som det også kan ses på billedet, og denne måling viste at kødet havde en bredde på 0,598 mm. Fedtet er 0,611 mm bredere end kødet. På denne måde kan vi konstatere, at der er en del mere fedt end ”kød” i et stykke spegepølse. Bag på en pakke 3-stjernet salami står der at indholdet af kød er på 84 % og fedtindholdet er 45 g. Udover dette består spegepølse også sukkerarter, krydderier, hvidløg og diverse farvestoffer og konserveringsmidler.

På dette billede forstørrer vi spegepølsen og måler fedtet op.
På dette billede ser vi spegepølsen i oprindelig form. De hvide fedtplamager er også tydelige her.

Til forsøget brugte vi 3-stjernet spegepølse,  mikroskopet og et kamera.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar