Manualer og opstillingstegninger

fredag den 3. februar 2012

Trøffel med Peanut-butter og Pyrit


Horsens Statsskole 2.c
Sara Hummelshøj, Mads Andersen, Emma Ruus, Eske Hjorth og Clara Gleerup

Formål: Formålet med opgaven er at tage et biologisk og geologisk objekt og undersøge det i Tagarnos MAGNUS HD. Vi har valgt at kigge nærmere på et stykke pyrit, peanutbutter og en trøffel-kage. Nedenfor ses resultatet af vores projekt.

Materialer:

Tagarno produkter

Trøffel-kugle

Peanut-butter

Pyrit

Fremgangsmåde:
Vi udvalgte de forskellige biologiske og geografiske objekter vi ville undersøge, og opsatte Tagarno produkterne og kiggede nærmere på de forskellige objekter.

Resultat:
(Trøffel-kage)
Lavet af chokolade og kage rester.

Billedet nedenfor viser trøffel-kagen tæt på. Efter at have studeret billedet er vi blevet enige om at vi ikke har den store lyst til at spise trøfler indenfor den næste tid.


(Økologisk peanutbutter - ærtenøddesmør)
Peanut-butter er lavet peanuts, olie og salt.


Nedenfor ses den økologiske peanut-butter tæt på. 



(Pyrit)
Pyritten kaldes også svovlkiks eller narreguld (på engelsk fool’s gold). Pyritten er en sammensætning af jern og svovl. Pyritten er et sulfidmineral (hvor svovl er bundet enten til et metal jern eller til et semimetal.)



Derudover har vi også målt et pyrit-krystal. En af pyrittens krystaller er som vist nedenfor er krystallen 6,6 mm i længde og 2,2 mm i bredden.

Tak for nu!



Mads Andersen, Emma Ruus, Sara Hummelshøj, Eske Hjorth og Clara Gleerup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar